Kai pradeda kvepėti pavasariu arba kaip greitai išlukštenti česnakus

Šiandien ko gero yra pirmoji diena šiais metais, kai pakvipo pavasariu. Šitai supratau / pajutau eidamas su kolegomis iš darbo pietų. Ar jau reikia patikėti, kad tikrasis pavasaris čia pat? Ar tikrai orai tik šils vis daugiau?
Jau norėčiau… 🙂
Prisiekinėju sau mintyse, kad ateinančiomis dienomis daugiau laiko praleisiu gamtoje. Po galais, reikia tikrai daugiau laiko skirti pravėdinant galvą.
Antras pavasarinis pasiryžimas sau – atnaujinti šį tinklaraštį. Labai jau jis “uždulkėjo”, užsistovėjo… Prieš gerą savaitę atlikau keletą “kosmetinių” keitimų, dabar reikia netingėti ir rašyti, pildyti. Minčių tikrai kyla visokių, pagaliau atrandu ir įdomių dalykų bendraudamas su žmonėmis, skaitydamas įvairius tekstus. Na kad ir šiandien pietų metu yessuz pasidalino praktiniu patarimu, kaip galima greitai be didelių pastangų nulupti česnakus. Sako tereikia paimti 2 vienodo didžio indus. Grįžau pagooglinau ir atradau, kad dar reikalinga visą česnako galvutę, ranka susmulkinti, kad atsiskirtų skiltelės. Česnako skiltelės sudedamos į indą, užvožiama kitu indu ir smarkiai pakratoma. Teigiama, kad tokiu būdu gausime nuluptą česnaką. Kadangi pats tingiu gyvai eksperimentuoti ir galvoju, kad retas iš mūsų užsiims šiuo bandymu, įdedu žemiau atrastą video.

 

6 thoughts on “Kai pradeda kvepėti pavasariu arba kaip greitai išlukštenti česnakus

  1. MIndaugai – kiekvienas lietuviskas zodis (su lietuviskais simboliais) rasomas times new roman’u o ne cia ta arial’a ar koki tu cia naudoji

  2. Kažkaip man rodos jau po to smūgio ranka, česnakas buvo nuluptas. Bet eksperimento išbandymas bus pavestas vyriškajai virtuvės faunai:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *